STOR BOMBE: MANDEN BAG MAX VERSTAPPENS SUCCES FORLADER RED BULL

Sent torsdag blev det rapporteret, at den legendariske Formel 1-designer Adrian Newey forlader Red Bull Racing. Han har været en del central del af holdet i to årtier, men nu er det tilsyneladende slut.

Det tyske motorsportsmedie Auto Motor und Sport offentliggjorde nyheden og citerede kilder inden for holdet. Det skriver The Drive.

Læs også

Red Bull har udset en afløser for Max Verstappen

Formel 1-stjerne langer ud efter Kevin Magnussen: "Meget irriterende"

Motorsport.com fulgte kort efter op med deres egen historie, hvor de hævdede at have fået bekræftet afgangen af 'kilder med kendskab til situationen'.

Hvis dette er sandt, repræsenterer det en større omvæltning på det højeste niveau hos det britiske hold. Newey anses for at være en af de bedste - hvis ikke den bedste designer - i den moderne Formel 1-æra.

Derfor kan det bestemt ikke afvises, at hans afgang fra Red Bull kan vise sig at have alvorlige konsekvenser for holdets bestræbelser på at fortsætte med at vinde verdensmesterskaber.

Newey er i øjeblikket under kontrakt hos Red Bull Racing, men det er uklart, hvornår denne kontrakt udløber, eller om den indeholder en klausul, der gør det muligt at forlade holdet før tid.

Max Verstappens kontrakt har for eksempel en klausul, der kan aktiveres i tilfælde af, at rådgiver Helmut Marko forlader organisationen. Med sin store erfaring i Formel 1, kan Newey meget vel have en lignende ordning - for en sikkerheds skyld.

Der har været en del spekulation omkring Newey i de seneste måneder, hvilket mest skyldes kontroversen omkring teamchef Christian Horner.

Tilbage i januar blev Horner internt undersøgt for 'uanstændig opførsel' over for en kvindelig kollega. Han endte med at blive frikendt efter denne undersøgelse, men tingene sluttede ikke der, da påståede beviser for Horners opførsel blev delt med pressen kort tid efter.

Ifølge Motorsport.com har Aston Martin-ejer Lawrence Stroll angiveligt tilbudt Newey en stor sum penge under Saudi-Arabiens Grand Prix, men det er uklart, om det har noget at gøre med hans påståede afgang fra Red Bull.

Læs også

Formel 1-profil advarer mod nyt tiltag: Verstappen erklærer sig enig

Frederik Vesti taler ud om kaotisk situation

2024-04-26T05:44:38Z dg43tfdfdgfd