EFTER HåRD STRAF: NU VIL MAX VERSTAPPEN HAVE æNDRET REGLERNE

Max Verstappen har gjort det klart, at han mener, at der er behov for at ændre på reglerne i Formel 1. Det har han udtalt i kølvandet på, at Carlos Sainz har fået en hård straf ved Las Vegas Grand Prix.

Den spanske kører var næsthurtigst i lørdagens kvalifikation, men han får ikke lov til at starte som nummer to. Derimod er han blevet idømt en straf på ti pladser, og skal derfor starte markant længere tilbage.

Læs også

Lewis Hamilton kaster håndklædet i ringen

Max Verstappen holder sig ikke tilbage: Følte mig som en klovn

Kevin Magnussen om løb i Las Vegas: Kan være en udfordring for alle

Det skyldes, at Ferrari har været nødt til at skifte flere dele på hans bil, efter et løst brønddæksel blev suget op af jorden. Flere har rettet kritik af dette, da de ikke mener, at det er hans eller Ferraris skyld.

Af samme grund har Ferrari forsøgt at tale med stewarderne, da de ville have dispensation. Ganske vist gjorde de et forsøg på at imødekomme dette, men reglerne foreskriver, at de ikke kan give Ferrari og Sainz en dispensation.

Efter kvalifikationen har Verstappen gjort det klart, at han synes, at hans konkurrent er blevet behandlet hårdt. Desuden mener han, at det er tid til at tage et kig på disse regler.

"Reglerne skal ændres. Det er det samme, hvis du bliver kørt af banen og du kommer ud for en stor ulykke. Du kan miste motordele, batteri og den slags ting," sagde han ifølge Mirror.

"Først og fremmest skal det ændres, så disse ting kan tages med i overvejelserne. Derudover synes jeg, at holdet ikke skal have lov til at have indflydelse på den slags ting, fordi de selvfølgelig vil stemme imod det."

"Personligt synes jeg, at det er meget hårdt for Carlos. Men i det her politiske miljø, vi er i, tænker hvert hold på sig selv. Derfor vil de selvfølgelig sige: 'Nej, han skal tage en straf'."

Læs også

Tog sig til ryggen mod Holger Rune: Nu afslører Jannik Sinner hvorfor

Holger Rune efter nederlag: Ærgrer sig over én ting

Har været tvivl om Boris Becker: Nu bekræfter Rune-lejren

2023-11-18T17:10:07Z dg43tfdfdgfd