TRæNER: RUNES FYSISKE PROBLEMER VAR AF MENTAL KARAKTER

Søndag begynder sæsonens anden grand slam-turnering, French Open, men den danske stjerne Holger Rune må vente til tirsdag med at komme i aktion mod Christopher Eubanks fra USA.

Tidligere i karrieren har Rune haft problemer med at stå distancen fysisk i blandt andet grand slam-turneringer, hvor der spilles bedst af fem sæt, men på det punkt ser Runes franske træner, Patrick Mouratoglou, fremgang.

Mouratoglou mener, at Runes fysiske problemer var af mental karakter.

- Tidligere havde han fysiske problemer, der kun var relateret til hans håndtering af følelser. Når man er i en ekstrem høj følelsesmæssig tilstand, bruger man ti gange mere energi, end man burde.

- Da han først lærte, hvordan han skulle håndtere det selv i lange kampe, havde han ikke længere problemer, ingen kramper, forklarer Patrick Mouratoglou til den franske avis L'Équipe.

Novak Djokovic og Carlos Alcaraz nævnes som de største favoritter i French Open, men derefter nævnes Rune som en af de varmeste outsidere til titlen i Paris.

Mouratoglou, ser også danskeren have muligheder i turneringen, ikke mindst på sigt.

- I år kan det blive svært, men han kommer til at vinde nogle grand slams. Også på grus, siger Mouratoglou.

Han ser som så mange andre Djokovic og Alcaraz som de største favoritter.

- Jeg tror, han (Rune, red.) kan vinde, men han har ikke opnået samme resultater som Alcaraz, han er ikke nummer et, og han har ikke vundet en grand slam endnu. Men jeg gentager, jeg er ikke i tvivl om, at han kan vinde på Roland Garros, siger tennistræneren.

Djokovic og Alcaraz træder ind i turneringen mandag.

/ritzau/

2023-05-28T11:47:53Z dg43tfdfdgfd