RUNE: JEG ER BLEVET BEDRE TIL AT HåNDTERE ALLE SITUATIONER

Når Holger Rune tirsdag tager hul på French Open, er det et år siden, at han fik sit store grand slam-gennembrud med kvartfinalen i Roland Garros.

Ved den lejlighed tabte han til Casper Ruud, som han for halvanden uge siden fik skovlen under for første gang i semifinalen i Rom.

Rune føler sig da også et bedre sted på alle parametre sammenlignet med maj 2022.

- Jeg har klart mere erfaring, er bedre fysisk, er bedre tennismæssigt og bedre mentalt. Jeg er bedre på alle punkter, siger Holger Rune.

I kvartfinalen mod Ruud i French Open sidste år bar Rune sine følelser uden på tøjet, og temperamentet så ud til at være medvirkende til nederlaget.

Men den slags udfald er med tiden blevet klart færre for den 20-årige dansker.

- Jeg er nok blevet bedre til at håndtere alle situationer, end jeg var sidste år, forklarer Rune.

- Jeg er blevet et år ældre, har fået mere erfaring med, hvad jeg skal gøre på de vigtige tidspunkter. Det kan man ikke købe sig til, det kommer ved at spille en masse kampe og stå i situationen og lære af det.

Derfor føler Rune sig også bedre rustet end nogensinde før til at vinde sin første grand slam-turnering, selv om han regner Novak Djokovic og Carlos Alcaraz som turneringens største favoritter.

- Djokovic er favorit med al sin erfaring, Alcaraz fordi han er førsteseedet, men jeg føler mig også selv stærk.

- Det er dejligt, at Alcaraz og Djokovic begge er i den øverste halvdel af lodtrækningen, men der er også gode spillere i min ende som Daniil Medvedev, Jannik Sinner og Casper Ruud, siger Rune.

Rune har været en af de bedst spillende hidtil i grussæsonen, hvor han genvandt sin titel i München og nåede finalerne i Masters 1000-turneringerne i Monte Carlo og senest Rom.

Derfor regnes han både af bookmakerne samt konkurrenterne i toppen som en farlig outsider til titlen.

- Jeg spillede noget af mit bedste tennis i Rom og er blevet bedre for hver uge, så forhåbentlig kan jeg finde mit bedste tennis nu.

- Jeg føler mig i god form og har haft en god grussæson indtil videre. Målet for min grussæson har været at blive så stærk som muligt på Roland Garros og slutte grussæsonen så stærkt som muligt. Så målet er selvfølgelig at vinde det hele.

Rune, der vandt French Open som juniorspiller i 2019, åbner French Open mod amerikaneren Christopher Eubanks.

Kampen er programsat som den tredje på Court Simonne-Mathieu med forventet kampstart omkring klokken 16.

/ritzau/

2023-05-29T16:48:24Z dg43tfdfdgfd