DJOKOVIC STRYGER SIKKERT VIDERE I FRENCH OPEN

Der kom lidt grus i maskineriet i tredje sæt, men Novak Djokovic er sikkert videre til anden runde i French Open.

Mandag eftermiddag slog han verdens nummer 114, den 24-årige amerikaner Aleksandar Kovacevic, i tre sæt efter knap to og en halv times spil.

Uden at afgive breakpoints vandt serberen 6-3, 6-2 i de to første sæt, inden tredje sæt blev mere problematisk.

Serven var ikke længere så stærk, og Kovacevic brød verdenstreeren to gange. Blandt andet ved 5-4, hvor Djokovic servede for kampen, slog amerikaneren til og tvang siden sættet ud i en tiebreak, hvor storfavoritten dog var overbevisende.

I anden runde skal Djokovic op mod ungareren Márton Fucsovics, som han har vundet sine hidtidige fire møder med.

Djokovic vandt French Open i 2016 og 2021 og jagter i Paris sin i alt 23. grand slam-titel. Han deler i øjeblikket rekorden på 22 titler med den forsvarende mester, Rafael Nadal, der ikke er med i år på grund af en skade.

Til gengæld risikerer Djokovic at skulle op mod en anden stærk spanier i en eventuel semifinale.

Djokovic er i samme turneringshalvdel med verdensetteren Carlos Alcaraz, der senere mandag vandt sin kamp i første runde i tre overbevisende sæt.

Topseedede Alcaraz vandt 6-0, 6-2, 7-5 over den italienske kvalifikationsspiller Flavio Cobolli, der er nummer 159 i verden.

De fleste favoritter har indtil videre levet op til forventningerne i Paris, men mandag røg tiendeseedede Felix Auger-Aliassime dog ud efter et nederlag i tre sæt til italienske Fabio Fognini.

Holger Rune møder tirsdag eftermiddag amerikaneren Christopher Eubanks på Roland Garros-anlæggets tredjestørste arena, Court Simonne-Mathieu. Rune er seedet som nummer seks og klar favorit mod Eubanks.

/ritzau/

2023-05-29T14:48:17Z dg43tfdfdgfd