U21-LANDSHOLDET TAGER SMAL NøGLESEJR I WALES

Det var ikke videre kønt, men U21-landsholdet sikrede sig mandag tre meget vigtige point i sin EM-kvalifikationsgruppe med 2-1 hos Wales.

AGF's offensivspiller Tobias Bech og Vejle-stopperen Oliver Provstgaard scorede de danske mål, men også den danske sidste skanse, Filip Jörgensen, var afgørende med flere fine redninger.

Sejren betyder, at Steffen Højers tropper har otte point efter fire kampe på førstepladsen i gruppen, hvor man skal blive etter for at være sikker på at kvalificere sig direkte til slutrunden i Slovakiet i 2025.

Wales følger efter med otte point efter fem kampe, mens Island har seks point efter tre kampe i gruppen, som også tæller Tjekkiet og Litauen.

Rodney Parade, der også bruges til rugbykampe, i Newport dannede ramme om mandagens opgør, og allerede efter fire minutter var der hul i den walisiske defensiv.

FC Midtjyllands Oliver Sørensen fik bolden midt på banen og sendte den straks videre i dybden til Tobias Bech, som stærkt holdt et par modstandere væk, inden han sparkede Danmark foran.

Wales arbejdede sig ind i kampen og producerede frem mod pausen flere gode bud på en udligning, men Villarreals Filip Jörgensen viste, hvorfor han står fast i La Liga.

Danmark havde omvendt svært ved at sætte frontangriber William Osula i scene og i det hele taget skabe ret meget, hvorfor Bechs tidlige træffer længe lignede opgørets eneste.

Kort før tid pandede den danske anfører, Oliver Provstgaard, dog Tobias Bechs hjørnespark i nettet til 2-0, og det blev afgørende.

På opgørets sidste aktion reducerede Wales nemlig, efter at Jörgensen gav en returbold efter et frisparksforsøg.

/ritzau/

2023-11-20T20:07:48Z dg43tfdfdgfd