TAUSON SAVNER SUSET FRA DE STøRSTE BANER

Det er lidt af en rutsjetur, som tennisspilleren Clara Tauson har oplevet allerede i en alder af 20 år.

Hun vandt WTA-titler og strøg i top-50 som 18-årig i 2021. Blot for at få en ordentlig mavepuster året efter, primært på grund af skader.

Fra at spille på US Opens største arena i 2021 har hun i år spillet turneringer på ITF-niveau, hvor man selv samler bolde, og tilskuerne begrænser sig til at være familie og trænere plus det løse.

Nu er hun tilbage på de sjove anlæg, og søndag understregede hun sin opadgående formkurve med en knusende åbningssejr i French Open over hviderusseren Aliaksandra Sasnovich.

- Jeg har spillet på Arthur Ashe Stadium, den største bane i verden, så det er selvfølgelig noget andet at spille ITF. Jeg er ikke ukomfortabel der, men jeg foretrækker selvfølgelig at være her.

- Selv bane 8 her er stort for mig nu, men jeg glæder mig til at spille på endnu større baner. Jeg føler, at jeg spiller min bedste tennis på de store baner, jeg føler mig komfortabel der, siger Clara Tauson.

Kort efter hun fyldte 19 år, var Tauson helt oppe som nummer 33 i verden, og hun havde så meget fart på i sin udvikling, at tennisverdenen forventede at se hende i top-20 snart.

Derfor har det også været en mental udfordring at blive sat så langt tilbage, forklarer Tauson.

- Det var irriterende at blive skadet, især når jeg var på vej op og gjorde det godt.

- Jeg er en meget utålmodig person, især når det kommer til tennis. Jeg føler mig ikke så ung, som jeg måske er, da man får en anden følelse, når man har spillet så meget.

- Derfor skal jeg minde mig selv om, at jeg kun er 20 år, og at jeg har lavet store ting i fortiden, men nu er nødt til at kigge frem. Alle spillere har deres rejse, og jeg har min. Jeg er ung og har stadig masser af tid.

Tauson finder trøst i, at det var første gang i karrieren, at hun havde problemer. Nu har hun justeret sin træning for at undgå nye skader.

- Jeg har trænet i mange timer hver eneste dag, fordi det er du nødt til, men man er nødt til at tænke i kvalitet frem for kvantitet.

- Jeg arbejder stadig meget, men ikke i lige så mange timer. Jeg er nødt til at lytte til min krop og give den pauser, siger Tauson.

Onsdag spiller hun anden runde i French Open mod US Open-finalisten fra 2021 Leylah Fernandez, og om der allerede venter en større arena, bliver afklaret tirsdag.

- Jeg er der ikke endnu, men jeg føler, at jeg er på rette vej. Nu er jeg bare glad for at være her, siger hun.

/ritzau/

2023-05-29T05:11:08Z dg43tfdfdgfd