TAUSON: JEG SPILLEDE MIT BEDSTE GRUSTENNIS NOGENSINDE

- Jeg tror, at det var klart det bedste, jeg har spillet på grus nogensinde.

Clara Tauson var meget tilfreds med sit spil, efter at hun havde banet sig vej til anden runde i French Open.

Hun tabte ganske vist de første to partier, men gjorde derefter rent bord og vandt med 6-2, 6-0 over hviderusseren Aliaksandra Sasnovich.

Sasnovich lavede et hav af fejl, men det var også Tausons fortjeneste.

- Jeg føler, at jeg pressede hende til at lave mange fejl.

- Hun er en meget aggressiv spiller, og jeg fik presset hende godt tilbage bag baglinjen, og så laver man fejl, når man spiller på hendes måde, siger Clara Tauson på det efterfølgende pressemøde.

Tauson vandt dermed sin første kamp i en grand slam-hovedturnering siden januar 2022.

Samtidig var det hendes første grand slam-optræden, siden hun for en måned siden indledte samarbejdet med den spanske træner Carlos Martinez.

- Jeg føler, at jeg fuldførte den plan, vi havde lagt, til næsten punkt og prikke bortset fra de første to partier, hvor jeg synes, at hun var lidt heldig nogle gange.

- Vi har arbejdet på, at jeg skal være mere solid, og det viste jeg i dag. Jeg servede også rigtigt godt i forhold til min seneste kamp, lyder det fra Tauson.

Hendes tilfredshed blev da også bakket godt op af statistikken fra kampen. Danskeren fik førsteserven i spil på 66 procent af sine server, og når hun gjorde det, vandt hun 65 procent af pointene.

Mens hviderusseren lavede 25 uprovokerede fejl, holdt Tauson sig nede på 10. Danskeren var også skarpest, når det kom til vinderslag med sine 18 af slagsen mod Sasnovichs 14.

I anden runde på onsdag skal Tauson møde verdens nummer 51, Leylah Fernandez, der i 2021 nåede US Open-finalen.

Tauson mødte den jævnaldrende canadier flere gange som juniorspiller og slog hende i Australian Open-finalen for juniorer i 2019.

/ritzau/

2023-05-28T18:10:58Z dg43tfdfdgfd