SPANSK TENNISSTJERNE LANGER UD: DET ER 'URETFæRDIGT', AT RAFAEL NADAL KAN GøRE DET

Pedro Martinez, som ikke deltager i OL, har kaldt reglen om beskyttet rangering for 'uretfærdig' og erklæret, at han fortjener at få en plads ved de Olympiske Lege denne sommer.

Spillere, der ikke har kunnet konkurrere i turneringer på grund af skader i mindst seks måneder, kan bruge ATP's beskyttede rangering.

Læs også

Ærlig Holger Rune om fravær: "Det kan blive kaotisk"

Lagde du mærke til det? Her sker det, der aldrig før er sket ved French Open

Spillere kan bruge den beskyttede rangering til at deltage i ni turneringer over en periode på ni måneder fra deres første turnering efter tilbagevenden. Den beskyttede rangering bestemmes af spillerens gennemsnitlige rangering i de første tre måneder af deres skade.

Nadal var berettiget til dette, da han har været på sidelinjen i næsten et år på grund af den hofteskad, han pådrog sig ved Australian Open sidste år.

Den 22-dobbelte Grand Slam-mester, som i øjeblikket rangerer som nummer 275 i verden, kan bruge sin beskyttede rangering som nr. 9 til at kvalificere sig til OL i Paris, der løber fra 27. juli til 4. august.

Pablo Carreno Busta er en anden spansk spiller, der har været ude længe og kan bruge sin beskyttede rangering som nr. 18 til at deltage i OL.

Maksimalt fire spillere per land kan deltage i singleturneringen, hvilket betyder, at Nadal og Carreno Busta vil slutte sig til Carlos Alcaraz og Alejandro Davidovich Fokina som de spanske repræsentanter.

Som verdens nr. 48 er Pedro Martinez i øjeblikket den tredjebedste rangerede spanske spiller, men han er nummer fem på kvalifikationslisten på grund af Nadal og Carreno Bustas beskyttede rangeringer.

Den 27-årige går derfor glip af OL, hvis de to deltager som forventet. Roberto Carballes Baena, som er Spaniens nr. 4 og verdens nr. 63, mister også sin mulighed for at deltage. Som resultat stillede Martinez spørgsmålstegn ved retfærdigheden af det beskyttede rangsystem i et interview ved French Open.

"I dette tilfælde er den beskyttede rangering en uretfærdighed, fordi ingen af os har misset OL på grund af skade, selvom om det er Rafa (Nadal, red.), som vi alle ønsker at se ved OL, herunder mig som fan," sagde Martinez ifølge Tennis365.

"Jeg ser det ikke som helt fair. Det er det samme, hvis jeg bliver skadet nu, og om fire år bruger jeg den beskyttede rangering ved legene i Los Angeles."

"Jeg mener, at jeg i år fortjener at komme til OL. Og at jeg ikke kommer med på grund af en situation som denne er lidt uretfærdigt. Men man kan ikke kontrollere det, og sådan er det."

Læs også

Pludselig forsvandt Holger Runes mor: Nu afsløres årsagen

Caroline Wozniacki har god grund til at juble: Så mange penge tjener de

2024-06-03T09:17:17Z dg43tfdfdgfd