RUNE INDLEDER FRENCH OPEN På TREDJESTøRSTE ARENA

Når Holger Rune tirsdag indleder French Open mod amerikaneren Christopher Eubanks, bliver det på Roland Garros-anlægget tredjestørste arena, Court Simonne-Mathieu.

Kampen er sat på som den tredje kamp efter en damesingle og en herresingle, og da programmet sættes i gang klokken 11, kan man forvente den danske stjerne på banen omkring klokken 15.30 eller 16.

Rune er allerede fortrolig med at spille på Court Simonne-Mathieu, da han lørdag trænede på banen og spillede en træningskamp mod amerikaneren Tommy Paul.

- Det er en super hyggelig bane. Man skal bare lige planlægge at komme derhen, da der lige er en gåtur derover, siger mor og manager Aneke Rune efter mandagens træning.

- Man kan ikke rigtig hænge ud der, da der ikke er så mange faciliteter nedenunder. Så det er lige med at time, hvornår man går derover, når man først spiller kamp tre, men det er luksusproblemer, tilføjer hun.

Rune trænede mandag på et anlæg, der ligger nogle hundrede meter fra selve Roland Garros.

Træningsmakkeren var den 19-årige Giovanni Mpetshi Perricard, der rangerer som nummer 237 i verden og derfor er med på et wildcard.

At netop han var træningspartneren, kan måske hænge sammen med, at han måler 201 centimeter, nøjagtigt ligesom tirsdagens modstander, Christopher Eubanks.

Rune og Perricard trænede sammen i en time, inden Rune brugte den sidste halve time på træningsbanen med træner Patrick Mouratoglou.

Mens Rune sidste år nåede kvartfinalen i French Open, er det første gang, at Eubanks deltager i hovedturneringen.

De seneste fem år har han forsøgt at slå sig igennem kvalifikationsturneringen, men hver gang uden succes.

Nu har han en rangering som nummer 74 i verden, der sender ham direkte ind i turneringen.

Det er første gang, at Rune står over for Eubanks.

ritzau/

2023-05-29T13:11:12Z dg43tfdfdgfd