MAX VERSTAPPEN DOMINERER I MONTE-CARLO, REGNEN DRILLER CHARLES LECLERC: 6. PLADS

Vinderen er den mest forventede, men vejret forstyrrer alt.

Max Verstappen vandt også Monacos Grand Prix og rykkede yderligere op i toppen af Formel 1-stillingen for 2023. Med ham på podiet i Monte-Carlo er den ukuelige Fernando Alonso og en fremragende Esteban Ocon. Dårligt for Ferrarierne: Charles Leclerc sluttede som nummer seks og Carlos Sainz endda som nummer otte.

Begge betaler for de forkerte beslutninger ved pitstoppene, forårsaget af det kraftige regnvejr, der faldt over fyrstedømmet under løbet. Ved starten opretholdes alle lørdagens positioner med Verstappen foran alle, Alonso bag ham og derefter Ocon, Sainz, Hamilton og Leclerc. På 11. omgang forsøger Sainz dog at angribe franskmanden fra Alpine for enden af tunnelen, og de to rører hinanden en smule.

Ferrarien mister et aerodynamisk vedhæng, men det får ingen konsekvenser. Da Leclerc starter på hårde dæk, ser det ud til, at Ferrari differentierer deres strategier. Sainz, som er på medium, foretager sit pitstop på 34. omgang (to efter Hamilton og et efter Ocon): Han er efterladt bag Alpine og brokker sig til løbsmuren over radioen. Endnu mere hånligt er Leclercs stop, som på 45. omgang kører på medium.

Men i det 52. minut bryder et skybrud ud over Monte-Carlo. Regnen overrasker mange, inklusive Alonsos Aston Martin, som først vælger intermediates og først senere full wets. Dem, der begår flere fejl, er Ferrari, som venter for længe med at kalde Sainz i pit.

Spanieren kører for langt ved Mirabeau og havner lige bag Leclerc, og han taber yderligere en placering, da de to må køre i pit efter hinanden. Banen i Monte-Carlo bliver ufarbar i flere omgange, før regnen aftager.

Verstappen behøver kun at forsøge at undgå risici for at vinde en sejr, der aldrig var i fare, bortset fra to små kontakter med muren ved Portier og Piscine.Monacos Grand Prix 2023, ankomstrækkefølgen: 1 Max VERSTAPPEN (Red Bull Racing)

2 Fernando ALONSO (Aston Martin)

3 Esteban OCON (Alpine)

4 Lewis HAMILTON (Mercedes)

5 George RUSSELL (Mercedes)

6 Charles LECLERC (Ferrari)

7 Pierre GASLY (Alpine)

8 Carlos SAINZ (Ferrari)

9 Lando NORRIS (McLaren)

10 Oscar PIASTRI (McLaren)

2023-05-28T16:22:38Z dg43tfdfdgfd