MADS PEDERSEN KOMMER MED BøN TIL JONAS VINGEGAARD

Det blev ikke til en tredje Tour de France-sejr i træk for Jonas Vingegaard. Den 27-årige dansker kæmpede en brav kamp, men der var ganske enkelt intet at stille op mod Tadej Pogacar, der var i sin helt egen liga i år.

Her er det også værd at nævne, at det er få måneder siden, at Vingegaard lå i en hospitalsseng i 12 dage. Efter et stort styrt ved Baskerlandet Rundt pådrog han sig et brækket kraveben, flere brækkede ribben og en punkteret lunge, hvilket fik store konsekvenser for hans forberedelser.

Læs også

Lance Armstrong med klar advarsel til Tadej Pogacar: Kan være 'den største fejl i hele hans karriere'

Jonas Vingegaard kæmper for sit hattrick: Så svimlende mange penge er der på spil

At han alligevel formåede at sikre sig en 2.-plads i verdens største og hårdeste cykelløb, kan man derfor kun rose ham for. Og sådan ser landsmanden Mads Pedersen bestemt også på det. Det forklarede han fredag aften, hvor han var gæst i AftenTour på TV 2.

Mads P. fik ikke selv det Tour de France, han havde håbet på, da han var nødt til at udgå efter et styrt. Nu har han rettet fokus mod OL i Paris, der venter lige om hjørnet, og hvor han har sat næsen op efter at nå et stort resultat.

Her får han ikke selskab af Vingegaard, men det håber han til gengæld, at han kan få i forbindelse med VM. Faktisk har han tilbudt sig selv som hjælperytter, hvis Visma - Lease a Bike-stjernen er klar til at være en del af holdet.

"VM bliver for hårdt for mig, for jeg kan blive nummer ti, hvis det hele flasker sig. Og det er ikke det, vi kommer for som nation. Så vi håber selvfølgelig, at Jonas har lyst til at køre VM, og jeg vil selvfølgelig gerne køre det som hjælper," sagde han også i AftenTour.

"Det handler om at give og tage, og jeg har fået rigtig meget støtte af landsholdet og de ryttere, der kører på landsholdet, så jeg er der, når de har brug for det."

Dette års VM-rute i Schweiz byder på mange korte og stejle stigninger. Hertil skal rytterne også over 4500 højdemeter. VM bliver afviklet i slutningen af september.

Læs også

Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar tager det i forsvar: Intet mistænkeligt ved det

Tadej Pogacar kender ikke det middel, Jonas Vingegaard har fået sprøjtet i lungerne

2024-07-22T12:00:10Z dg43tfdfdgfd