GIRO-VINDER ROGLIC LæRTE AF FORFæRDELIGT TOUR DE FRANCE

Primoz Roglics første Giro d'Italia-sejr har hjulpet på de dårlige minder fra slovenerens smertefulde sammenbrud i Tour de France for tre år siden, selv om "den store sejr" stadig mangler på en lang liste af trofæer.

Jumbo Visma-rytteren på 33 år føjede dette års Giro til tre samlede sejre i Vuelta a Espana.

Men måden, han tog sin sejr på i Giroen, mindede ham om et sent Tour-kollaps i 2020.

For efter en hæsblæsende og dramatisk bjergenkeltstart på løbets næstsidste etape lykkedes det nemlig Roglic at fravriste førertrøjen fra Geraint Thomas og dermed køre sig i lyserødt inden den sidste etape i Rom.

Sejren står i skarp kontrast til nedsmeltningen under lignende omstændigheder ved Touren i 2020.

- Det er klart, at det er en mere lykkelig slutning denne gang. Jeg tror, vi alle har lært lidt af 2020, siger Jumbo-Vismas kaptajn ifølge AFP.

Roglic mistende nemlig sin føring til Tadej Pogacar, som overhalede sin landsmand på enkeltstarten på næstsidste etape og kom stormende til den første af sine to triumfer i Touren.

- Denne gang gik det godt, og jeg nyder det bare, siger Roglic.

Han var efterfølgende ikke afvisende for, at han måske ville køre dette års Tour.

- Jeg ved det ikke. Vi ved selvfølgelig alle, hvilke ting der stadig mangler i mit trofæskab. Vi får se. Jeg er ikke stresset over det. Lad os se, hvad livet bringer, siger den glade slovener.

Roglic sørgede for ikke at lave nogen fejl og holdt fast i sit forspring på 14 sekunder ned til Geraint Thomas.

- Det har været fantastisk, det har været følelsesladet. Det har været et fantastisk løb, siger veteranen Ineos-rytteren Geraint Thomas på trods af skuffelsen over nederlaget.

/ritzau/

2023-05-28T20:11:01Z dg43tfdfdgfd