GEORGE RUSSELL KOMMENTERER På MULIG KORRUPTIONSSAG

Det er blevet påstået i denne uge, at Ben Sulayem undersøges for angiveligt at have blandet sig i resultatet af et F1-løb, med sidste års Saudi Arabian Grand Prix som det berørte event, samt angiveligt at have opfordret til, at der skulle findes fejl ved Las Vegas GP-banen for at forhindre, at den fik tildelt Grade 1-status før sit første løb.

Det hævdes, at Ben Sulayem, der efterfulgte Jean Todt som FIA-præsident i december 2021, greb ind for at omstøde en straf givet til Aston Martin-køreren Fernando Alonso. Det skriver Planet F1.

Læs også

FIA med udmelding efter anklager om korruption

Bombe i F1: Verstappens far beskyldt for at flirte med kvinde, der anklagede Horner

Max Verstappen rygtes til Mercedes: Nu reagerer Red Bull-boss

Alonso blev flyttet fra tredje til fjerdepladsen i Jeddah sidste år, efter han pådrog sig en 10-sekunders tidsstraf for arbejde, der blev udført på hans bil, mens han afsonede en oprindelig fem-sekunders straf for en gridboksforseelse. 

Det førte til, at Russell rykkede op fra fjerde til tredjepladsen, inden resultatet blev dramatisk omstødt timer senere, med Alonso, der fejrede sit 100. F1-podie.

I en pressekonference forud for løbet i Jeddah i 2024 har Russell, der er direktør for Grand Prix Drivers’ Association, opfordret til fuld gennemsigtighed, efterhånden som undersøgelsen udfolder sig. 

Han hævdede, at han og Mercedes var forbløffede over, at Alonsos straf blev omstødt sidste år, da de følte, at teamet havde fremlagt en overbevisende sag. "Vi ønsker at se alle fakta og have total gennemsigtighed, ærligt talt. Vi er alle her for at konkurrere, og vi ønsker et fair og lige spillefelt for at vise, hvad vi kan. Jeg kan ikke kommentere yderligere," sagde han.

Russells holdning til Alonsos straf ser ud til at stå i skarp kontrast til den position, han indtog umiddelbart efter løbet sidste år, da han hævdede, at det var den "korrekte beslutning." 

På Twitter, som svar på et opslag fra Alonso, der bad Mercedes-køreren om at returnere sit trofæ for tredjepladsen, skrev Russell: "Så er det P4! Korrekt beslutning til sidst, men en skam for alle fans og alle involverede, at vi havde al den forvirring. Stadig en stærk weekend. Lad os fortsætte sådan."

FIA har ikke bekræftet, at Ben Sulayem er personen i centrum af disse påstande, men styreorganet har bekræftet, at en undersøgelse er i gang. 

"FIA bekræfter, at dens Compliance Officer har modtaget en rapport, der detaljerer potentielle anklager involverende visse medlemmer af dens styrende organer," lød en erklæring fra FIA til PlanetF1.com. "Compliance-afdelingen vurderer disse bekymringer, som er almindelig praksis i disse sager, for at sikre, at korrekt procedure nøje følges. Det er beklageligt og en kilde til stor bekymring, at disse sager er blevet offentliggjort til medierne uden forudgående tilladelse, og at visse dele af rapporten er blevet rapporteret unøjagtigt."

Læs også

Ny Formel 1-bane i Saudi Arabien afsløret

Medie: Max Verstappe kan tage til Mercedes efter denne sæson

Christian Horners kone med klart ultimatum

2024-03-07T15:40:56Z dg43tfdfdgfd