FERRARI, CHARLES LECLERC FORKLARER HVORFOR MONACO PITSTOPS

Et forkert pitstop, men resultatet af et tvunget valg.

Charles Leclerc blev ikke mere end nummer seks i sit hjemmeløb, et Monaco Grand Prix fuld af vanskeligheder. Faktisk foretog Ferrari-køreren sit pitstop et par omgange, før det begyndte at regne på Monte-Carlo, og selv da forsinkede han sin tilbagevenden til pitten.

En beslutning, eller rettere to, som han kommenterede varmt sidst på dagen. Ved mikrofonerne på 'Sky Sport' forklarede Leclerc først og fremmest årsagen til, at han skiftede fra hard til medium med den kommende regnbyge. "Vi kæmpede i slutningen af stintet på de hårde dæk," indrømmede Ferrari-køreren. "Ærligt talt er det lidt mærkeligt, for før det øjeblik kørte dækkene rigtig godt. Vi fandt en måde at styre baghjulene bedre på, men på et tidspunkt kollapsede de, og vi kæmpede meget.

Der er ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at arbejde meget med det, for vi ved, at dækstyring stadig er et svagt punkt for os." Leclerc talte derefter om det sene pitstop for at skifte til våde dæk: "Der var vi klar over de risici, vi tog ved at blive på banen. Nu, hvor løbet er slut, er det indlysende at sige, at vi skulle være gået i pit tidligere. Men lad os sige, at under de forhold, når det regner, og så mange biler er på slicks på banen, betaler det sig oftere end ikke at blive ude og vente på en eventuel Safety Car, før man kører i pit. Men Safety Car'en kom aldrig, og vi mistede et par placeringer der. Det var et valg.

2023-05-28T16:22:38Z dg43tfdfdgfd