ERLING HAALAND LAVER STOR SPONSORAFTALE EFTER FANTOMSæSON

Erling Haaland har fredag lavet en ny sponsoraftale med Nike, der forøger hans samlede årsindtægt betragtelig, hvis man skal tro de tal, der florerer i diverse medier.

Velrespekterede The Athletic skrev om aftalen allerede i februar og meddelte dengang, at den norske angrebsstjerne var ude efter et beløb svarende til omkring 170 millioner kroner om året for at repræsentere Nike.

Den amerikanske sportstøjgigant skriver ikke noget om det økonomiske aspekt i sin officielle meddelelse om aftalen.

Men selv hvis Haaland ikke helt har fået som ønsket, er der formentligt tale om et beløb, der tæt på fordobler hans grundløn fra Manchester City.

Den lyder ifølge flere medier på et beløb svarende til 165 millioner kroner om året inden diverse bonusser, som han med sine præstationer formentligt indløser en del af.

Det amerikanske magasin Forbes, der er kendt for sine pengelister, skrev sidste år, at Haaland tjener omkring 240 millioner kroner i City.

Nordmanden har tidligere haft en aftale med Nike, men den udløb i starten af 2022, og han har siden været uden støvlesponsor. Tøjmærket har i forvejen stjerner som Cristiano Ronaldo og Kylian Mbappe i stalden.

22-årige Haaland har fået en fantomstart på karrieren i Premier League. 42 mål i 37 kampe har han således lavet for Manchester City, siden han i sommer kom til fra Borussia Dortmund.

Senest har missede han Norges EM-kvalifikationskampe med en skade, men fredag melder Pep Guardiola angriberen i spil til lørdagens brag mod Liverpool i Premier League.

- Erling er i bedring. Det bliver lægerne og især spilleren, der kommer til at træffe beslutningen, siger City-manageren ifølge Reuters.

/ritzau/

2023-03-31T16:31:27Z dg43tfdfdgfd