DET, DER IKKE MåTTE SKE, ER SKET: DANSK BADMINTONSTJERNE TRæKKER SIG FRA OL

OL i Paris står for døren.

Når badmintonturneringen skydes i gang næste uge, vil Danmarks mixeddouble, Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, desværre ikke være til stede. 

Mathias Christiansen har truffet den svære beslutning om at trække sig fra konkurrencen på grund af fejl i indberetningen af sine whereabouts, hvilket kan medføre en dopingrelateret karantæne.

Læs også

Viktor Axelsen er ikke i tvivl: "Vil være fedt for Danmark"

Mathias Christiansen har utilsigtet lavet tre fejl i sine whereabouts, som topatleter skal udfylde for at oplyse deres opholdssted de kommende tre måneder. 

Tre advarsler inden for 12 måneder kan føre til en sag hos Anti Doping Danmark, hvilket potentielt kan resultere i en karantæne for brud på antidopingreglerne.

Det oplyser Badminton Danmark på deres hjemmeside

En tung beslutning for Mathias Christiansen

Mathias Christiansen udtrykte stor sorg over situationen: "Jeg er knust over, at min manglende omhyggelighed og sjusk er skyld i, at vi misser dét, der skulle have været et af vores karrieres højdepunkter. Og jeg er allermest knust over, at det også betyder, at Alexandra ikke kommer med til OL. Vi har begge trænet intensivt og glædet os helt afsindigt til at konkurrere i Paris," sagde han.

Reaktioner fra Badminton Danmark og DIF

Både Badminton Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har udtrykt forståelse og støtte for Christiansens beslutning. 

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, udtalte: "Vi har stor forståelse for den umådelig svære situation, som Mathias – og Alexandra – går igennem lige nu. Vi er kolossalt ærgerlige over, at vi mister vores stærke mixeddouble til legene i Paris, men vi synes, at Mathias har truffet den helt rigtige beslutning – også for de øvrige atleters skyld."

Mathias Christiansen afventer nu, om Anti Doping Danmark vil indberette sagen for Dopingnævnet, som skal beslutte, om der skal gives en sanktion. 

Imens håber både han og Badminton Danmark på et stærkt comeback efter en eventuel karantæne. 

Mathias Christiansen ønsker nu fred og ro til at komme sig og planlægge sin videre badmintonkarriere, mens sagen behandles.

Læs også

Derfor kan Viktor Axelsen se frem til 200.000 kroner på kontoen

2024-07-17T18:01:51Z dg43tfdfdgfd