DEN STøRSTE KONKURRENT æRGRER SIG OVER LANDINS EXIT

Emil Nielsen har gennem flere år været hæmmet en smule af, at den ene plads i det danske landsholdsmål har været reserveret til Niklas Landin.

Det har nemlig betydet, at kampen om at være Landins løjtnant har været voldsomt tæt mellem dygtige keepere som ham selv og blandt andre Jannick Green og Kevin Møller.

I sidste uge meddelte Niklas Landin så, at han efter OL trækker stikket og forlader det danske landshold.

- Jeg var overrasket. Han har niveauet til at blive ved, siger Emil Nielsen, inden han holder en kunstpause.

- Jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg skal sige til det. Det er en kæmpe personlighed og et kæmpe navn, der stopper på landsholdet. En af de største målmænd gennem tiderne. Så det er synd for vores hold og for håndboldseerne, siger Emil Nielsen.

Landins afsked med landsholdet betyder, at konkurrencen om pladsen i målet bliver mindre. Men det fylder ikke alverden for Emil Nielsen, der da også har pustet Landin mere og mere i nakken gennem de seneste år.

- Selvfølgelig bliver det nemmere, men jeg tænker ikke på den måde.

- Jeg har kæmpet mig frem til landsholdet og føler nu, at jeg er et sted, hvor jeg er én af tre. Jeg synes mest bare, at det er synd for landsholdet og håndboldseerne. Jeg tror på mine egne evner og på, at jeg kan blive udtaget til diverse slutrunder, selv hvis Niklas var på holdet, siger Emil Nielsen.

Niklas Landin har i mange år været den, som konkurrenterne skulle jagte, men hans afsked med landsholdet får ikke de øvrige danske keepere til at slappe mere af, forsikrer Emil Nielsen.

- Niklas er helt vildt dygtig, men jeg tror ikke, vi andre mister motivation. Sådan vil jeg ikke sætte det op. Motivationen er at spille på det danske landshold. Sådan er det for alle, der er tæt på, siger han.

Niklas Landin brød igennem på den store scene i en tidlig alder, og da Emil Nielsen er ni år yngre, har Landin været med til at forme Nielsen som keeper.

- Niklas er en af dem, jeg har set, da jeg var yngre, så på den måde har han betydet noget i min tidlige håndboldvækst. Det var ham, man gerne ville være. Han har haft stor indflydelse på håndboldverdenen generelt, så på den måde har han også haft indflydelse på mig, siger Emil Nielsen.

I weekenden spillede både Emil Nielsen og Niklas Landin store roller for henholdsvis FC Barcelona og Aalborg Håndbold ved Champions Leagues Final 4.

Emil Nielsen sluttede på toppen, da han og Barcelona tog en smal sejr over Aalborg i finalen.

/ritzau/

2024-06-11T06:52:55Z dg43tfdfdgfd