CRISTIANO RONALDO RISIKERER AT BLIVE BANDLYST FRA EM

Cristiano Ronaldo risikerer en EM-karantæne efter at være blevet anklaget for 'ambush marketing' efter frigivelsen af hans hjertefrekvensdata. Det skriver The Sun.

Den 39-årige portugisiske legende har haft en dårlig turnering hidtil og har ikke scoret et eneste mål endnu.

Han missede et straffespark og brød ud i tårer i ottendedelsfinalen, da Roberto Martinez' hold vandt mod Slovenien efter en intens straffesparkskonkurrence. Men tingene kan blive værre for Real Madrid- og Manchester United-legenden.

Læs også

Ny sportsdirektør har truffet klar beslutning om Christian Eriksen

Tidligere Real Madrid-stjerne Mesut Özil viser vanvittig forvandling efter karrierestop

Dette skyldes Ronaldos partnerskab med firmaet WHOOP, som offentliggjorde hans hjertefrekvensdata fra kampen mod Slovenien.

Som svar har Ricardo Fort, der er tidligere chef for globale sponsorater hos Visa og Coca Cola, hævdet, at dette er et eksempel på 'ambush marketing'. Dette sker, når et firma forsøger at forbinde deres produkt eller ydelse med en begivenhed, der allerede har officielle sponsorer.

Tidligere brød danske Nicklas Bendtner disse regler, da han fejrede et mål for Danmark ved EM 2012 ved at vise sine Paddy Power-underbukser. Bendtner fik en kamps karantæne og en bøde på 80.000 pund, hvilket svarer til lidt over 700.000 kroner.

Fort mener, at Ronaldo bør straffes tilsvarende og dermed misse Portugals kvartfinalekamp mod Frankrig fredag.

"Denne graf har cirkuleret i dag. Cristiano og WHOOP står bag 'ambush marketing' ved EM. Det er ulovligt, og både spilleren og firmaet bør få en bøde," skrev han på X.

"Opsaget handler om en UEFA-kamp, bruger navnene på de to nationale hold, resultatet og en spiller på banen. De antyder en forbindelse til begivenheden, og det er ulovligt. At have 'ingen konkurrent som sponsor' er ikke en grund til at tolerere overtrædelser."

WHOOP designer forskellige enheder, der måler hjertefrekvens, atletisk præstation og søvnkvalitet.

Fort siger, at hvis Ronaldos data var taget fra en hjemmetræning i stedet for fra en EM-kamp, ville det ikke have været en overtrædelse.

Dataene viste, at Ronaldo var 'i en flowtilstand og sænkede sin hjertefrekvens' før han scorede det første af Portugals tre straffespark i straffesparkskonkurrencen. Den steg derefter til 180 slag per minut, da Bernardo Silva scorede det afgørende straffespark.

Læs også

Jesper Lindstrøm har fået ultimatum af Napoli

Martin Braithwaite i dialog med flere Premier League-klubber

2024-07-04T13:26:12Z dg43tfdfdgfd