ARTETA SER ARSENALS EXIT FRA EUROPA LEAGUE SOM ET KæMPE SLAG

Arsenal missede flere chancer for selv at lukke kampen, da Premier Leagues førerhold blev slået ud af Europa League af portugisiske Sporting på straffespark.

Det erkender træner Mikel Arteta.

- Det er et kæmpe slag, naturligvis. Der var tidspunkter i de første 75 minutter, hvor vi ikke spillede på vores vanlige niveau. Vi gav hver eneste bold væk, og vi havde ikke kapaciteten til at tage kontrol over kampen, siger han.

- Vi havde flere store chancer for at lukke kampen. Vi er nødt til at se på os selv og årsagen til, at vi ikke var gode nok til at gå videre, tilføjer han.

For at gøre ondt værre måtte både Takehiro Tomiyasu og William Saliba fra Arsenals bagkæde udgå med skader i første halvleg.

Arsenal har ikke vundet et europæisk trofæ, siden London-holdet vandt Cup Winners' Cup - pokalvindernes turnering - i 1994.

The Gunners vil dog formentlig hellere end gerne undvære succesen i Europa League til fordel for en længe ventet Premier League-titel.

I jagten på den første titel siden 2004 ligger Arsenal på førstepladsen fem point foran Manchester City på andenpladsen.

- Vi har 11 kampe tilbage. Vores næste kamp mod Palace (Crystal Palace, red.) betragter vi som en finale. Alt det arbejde, vi gør lige nu, er rettet mod Palace. Vi er nødt til at være bedre i den kamp, end vi var i denne, siger Arteta.

Under den første kamp mod Sporting i Lissabon stillede den spanske træner med et stærkt hold. Torsdag var han mere forsigtig og sparrede nogle af sine profiler forud for søndagens Premier League-opgør mod Crystal Palace.

Både Bukayo Saka, Martin Ødegaard, Leandro Trossard, Ben White og Thomas Partey sad således på bænken.

/ritzau/AFP

2023-03-17T00:23:09Z dg43tfdfdgfd