16-DOBBELT VERDENSMESTER I DART STOPPER KARRIEREN I 2024

Dartspilleren Phil "The Power" Taylor indstiller ved udgangen af næste års World Senior Darts Tour karrieren.

Det oplyser den 16-dobbelte verdensmesters sponsor Target Darts i et opslag på det sociale medie Instagram mandag aften.

Phil Taylor er i dag 63 år gammel og siger, at det er på tide, at lade andre spillere komme til fadet.

- Jeg vil altid elske at præstere efter bedste evne, og jeg har stadig synet til det, men tiden venter ikke på nogen, og jeg ved, at det nu er det rette tidspunkt at træde af og lade andre komme til, siger Phil Taylor i opslaget.

Den britiske dartlegende har ikke vundet verdensmesterskabet i dart, siden han slog hollandske Michael van Gerwen i finalen 2013.

Næste år har han dog chancen for at gøre det til i alt 17 verdensmesterskaber.

- Det bliver mit sidste verdensmesterskab, og jeg vil gerne vinde det. Jeg kommer til at knokle præcis lige så hårdt, som jeg altid har gjort, og jeg giver mig måske endda en smule mere, så jeg kan slutte på toppen, siger Phil Taylor.

I 2018 stoppede Phil Taylor også karrieren, men gjorde comeback ved VM i 2022.

Nu stopper han endegyldigt til næste år, og han kan se tilbage på en glorværdig karriere og et rekordhøjt antal VM-titler.

Fra 1995 og frem til 2003 vandt Phil Taylor otte verdensmesterskaber i træk, men de seneste år har andre stjerner indtaget scenen.

Det er spillere som Michael van Gerwen, Gary Anderson og Peter Wright, der har overtaget Phil Taylors plads på darttronen.

Når man kigger længere tilbage i tiden, formåede Phil Taylor at revolutionere sportsgrenen både kommercielt og sportsligt,

Mens flere andre spillere ikke var for fine til at drikke øl ved stævner, grundlagde Phil Taylor sin lange dominans tilbage i 1980'erne med en træningsindsats på seks til otte timer om dagen.

På sin bryllupsdag i 1988 spillede han endda en kamp om eftermiddagen, inden han vendte tilbage til sin egen fest.

/ritzau/

2023-11-21T05:38:27Z dg43tfdfdgfd