DET DANSKE HOLD AFFEJER ENHVER TVIVL OM MOTIVATION

Uanset udfaldet af mandagens opgør mod Nordirland vinder Danmark sin EM-kvalifikationsgruppe.

Med andre ord er der sportsligt meget lidt på spil for det danske hold i Belfast, men det har ifølge spillerne ingen indflydelse på deres motivation til kampen.

- En landskamp er en landskamp. Om der så er noget på spil eller ej, siger anfører Kasper Schmeichel på pressemødet søndag.

- Det er dit lands ry og renommé, du repræsenterer rundt omkring i verden, din egen familie og hele din egen opvækst. Alt hvad du har gået og drømt om, det er at trække landsholdstrøjen på. Når man træder ind på banen, så er man klar.

Forsvarsspiller Joachim Andersen er ikke helt overraskende på linje med sin anfører.

- Hvis man som fodboldspiller ikke går på banen for at vinde, så skal man finde sig noget andet at lave, siger han.

Fodboldspillere vil sjældent indrømme, at der mangler motivation. Slet ikke lige foran træneren før kampen. Men landstræneren har heller ikke fornemmet, at nogle spillere har flyttet fokus andetsteds efter sejren mod Slovenien.

Kasper Hjulmand lod spillerne fejre den sikrede EM-billet fredag aften efter sejren mod Slovenien, men derefter har alle haft blikket stift rettet mod Belfast.

- Når man tager landsholdstrøjen på, så har jeg aldrig oplevet nogen, som ikke var klar til at give den gas, understreger Hjulmand.

Kampen mandag aften mod Nordirland spilles klokken 20.45 på Windsor Park i Belfast.

Danmark kan med en sejr nå 25 point i gruppen, mens Nordirland slutter næstsidst uanset udfaldet. Nordirerne har hentet seks point i de hidtidige ni kampe. De stammer fra de to sejre mod San Marino.

/ritzau/

2023-11-19T18:09:06Z dg43tfdfdgfd