INFANTINO BEGEJSTRER DBU MED PLANER OM øKONOMISK LIGHED

Dansk Boldspil-Union (DBU) er på flere områder rygende uenig med Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) præsident, Gianni Infantino.

Men på ét område kan de to parter finde fælles fodslag efter torsdagens Fifa-kongres, hvor Gianni Infantino blev genvalgt uden dansk opbakning.

Den schweiziske Fifa-boss præsenterede nemlig en ambition om, at han i sin kommende embedsperiode vil arbejde for mere økonomisk lighed i fodbold.

Præmiepengene skal således være lige store hos kvinder og mænd i de store Fifa-turneringer, og den tanke vækker begejstring hos Jesper Møller, der er formand i DBU.

- Det er vi meget interesserede i at bakke op om, siger Jesper Møller på et videopressemøde efter torsdagens kongres i Rwandas hovedstad, Kigali.

I første omgang præsenterede Gianni Infantino en forstørret præmiepulje ved kvindernes VM den kommende sommer.

Her skal 32 hold - blandt andet Danmark - kæmpe om en pengepulje på 150 millioner dollar, som svarer til godt en milliard danske kroner. Beløbet udgør en tidobling i forhold til i 2015, hvor 24 hold var med ved VM.

Præmiepuljen ved kvindernes VM i Australien og New Zealand svarer til cirka en tredjedel af det beløb, som Danmarks herrelandshold kæmpede om ved VM i Qatar sidste år. Så der er stadig langt til lighed.

- Det er en lang rejse. Det sagde Fifas præsident også. Det er noget, vi er optagede af. Det er utrolig positivt at høre ham italesætte det. Uefas (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) præsident er også meget optaget af det, siger Jesper Møller.

- Det viser, at det, vi selv går og arbejder med, er der lydhørhed for i Uefa og Fifa. Så er der andre ting, vi er uenige om, men lige det her område er vigtigt for os, så det er positivt, siger Jesper Møller.

Gianni Infantino mener ikke, at det er Fifa, der selv skal sørge for, at man opnår økonomisk lighed.

Ved torsdagens kongres kritiserede han både tv-selskaber og sponsorer for at komme med slatne økonomiske bud på rettighederne til kvindernes VM i forhold til herrernes VM.

- Hvis tv-selskaberne tilbyder os 100 millioner dollar for mændenes VM, tilbyder de os en million eller mindre for kvindernes. Samtidig kritiserer de samme offentlige tv-selskaber Fifa for ikke at garantere økonomisk lighed.

- Tilbyd os 20 eller 50 procent mindre, men ikke 100 procent mindre. Kvinder fortjener langt, langt mere end det, og vi er her for at kæmpe for dem. Men vi skal kæmpe sammen, lød det fra Gianni Infantino fra talerstolen.

Kvindernes VM i Australien og New Zealand bliver spillet fra 20. juli til 20. august.

/ritzau/

2023-03-17T06:24:52Z dg43tfdfdgfd