DANSK WORLD TOUR-GOLFTURNERING FLYTTER FRA HIMMERLAND

Til sommer kommer der nyt ejerskab bag golfturneringen Made in Himmerland, når fonden Made in Denmark Golf giver stafetten videre.

Fremadrettet bliver det selskabet GolfPromote, der også arrangerer Ecco Touren og Challenge Touren i Danmark, der arrangerer Danmarks årlige golfturnering på DP World Tour - tidligere kendt som European Tour.

Det siger direktøren for GolfPromote, Flemming Astrup.

Sammen med den nu afdøde erhvervsleder Lars Larsen var han idémand bag at få den store golfturnering til Himmerland. Den første udgave blev spillet i 2014.

- Det væsentligste er, at turneringen fortsætter, og det er de samme folk, der fortsætter med at arrangere turneringen. Den går bare fra at blive drevet af en fond til at blive drevet af GolfPromote. Hvis turneringen giver overskud, får vi det i stedet for en fond.

- For tilskuere og sponsorer kommer ejerskiftet ikke til at have den store betydning, siger Flemming Astrup.

Det står klart, at dette års turnering, der spilles i perioden 6.-9. juli bliver den sidste på golfbanen i Gatten i denne omgang.

Turneringen skal fremover have nyt navn, og fra 2024 vil den blive spillet på andre baner. Den skal også fortsat være en del af DP World Tour-kalenderen.

- Vi har en positiv dialog med fem-seks kommuner om at kunne holde turneringen på en af deres baner. Det er planen, at den skal kunne cirkulere mellem forskellige baner fra år til år.

- Jeg håber og forventer, at vi på finaledagen i juli kan afsløre, hvor vi spiller turneringen næste år, siger Flemming Astrup.

Han håber, at turneringen på et tidspunkt i fremtiden også slår et smut forbi Himmerland.

- Vi har alle sammen et kæmpe hjerte for Himmerland, og jeg har selv hus på banen og et nært forhold til familien bag banen.

- Så jeg håber da, at vi en dag vender tilbage til at spille deroppe, men nu skal turneringen i første omgang have et nyt liv andre steder i landet, siger Flemming Astrup.

Præmiepuljen i sommerens Made in Himmerland er på 22 millioner kroner.

/ritzau/

2023-03-17T08:38:24Z dg43tfdfdgfd